Ралица Добрева проведе среща с директори на областни дирекции

Областният управител се срещна с директори на областни дирекции и държавни структури

Областният управител Ралица Добрева се срещна с директори на областни дирекции и държавни структури по нейна инициатива. Целта бе опознавателна с оглед по-доброто сътрудничество между съответните дирекции на територията на Област Плевен.

Областният управител представи накратко новия политически кабинет на Областна администрация и за пореден път декларира един от своите приоритети в работата – прозрачност и пряк контакт с хората и институциите.

В рамките на срещата всеки един от директорите представи администрацията, която ръководи като наред с презентирането на спецификата в дейността постави и въпроси и проблеми, нуждаещи се от решение. Най-общо изтъкнатите затруднения в работата касаеха числеността на щата, с който разполага съответната дирекция или агенция и нуждата от допълнителни помещения за разполагане на архива от документи.

В изказванията бе подчертано, че работата с Областна администрация е на много добро ниво, винаги е имало бърз и адекватен отговор при решаване на поставените проблеми. Агенцията по вписванията в Плевен Ирена Христова подчерта, че със съдействието на арх. Балтаков е предоставена сграда, където да се помещава агенцията. По този начин е решен и въпросът с разполагане на архива, съгласно изискванията на Държавна агенция „Архиви”.

По предложение на Областния управител тези срещи ще станат регулярни.