Евродепутатът Мария Габриел връчи отличие на ученичка от Плевен (Снимки)

Отличията бяха връчени лично от евродепутата по време на тържествена церемония

Ива Иванова от ДФСГ „Интелект“ получи поощрителна награда – MP4-плеър по повод ученически конкурс за есе и мултимедийна презентация на тема „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи”, организиран от евродепутата Мария Габриел. Отличията бяха връчени лично от г-жа Габриел по време на тържествена церемония в Информационното бюро на Европейския парламент в София.

Преди обявяването на резултатите и връчването на наградите, Мария Габриел приветства участниците и гостите на церемонията, подчертавайки, че е важно ЕС да помага на развиващите се страни, защото това е помощ за самите европейски граждани.

Регламентът на конкурса е, че във всяка категория трябва да бъдат връчени по пет първи и пет поощрителни награди. Мария Габриел изненада приятно участниците, като обяви по десет първи награди, които са посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Тази година творбите на участниците в конкурса бяха оценявани от авторитетно жури в състав проф. Лазар Копринаров от Югозападен университет „Неофит Рилски“, доц. д-р Мими Корнажева от Русенски университет „Ангел Кънчев“, инж. Стоян Марков, ръководител на „Европа Директно“- Сливен,д-р Росинка Проданова, продуцент в радио Благоевград, Теодора Евтимова, директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, Снежана Йовева-Димитрова, експерт в НДФ „13 века България“ и Кристиана Добрева-Станкова, председател на Клуба на дейците на културата в Сливен.