Убиецът на Влади, Ники и Цвети е обявен за общонационално издирване!

Шофьорът, предизвикал катастрофата край Луковит, не се яви в съдебната зала

Шофьорът, предизвикал катастрофата край Луковит, в която загинаха трима младежи, не се яви в съдебната зала. По искане на прокуратурата Окръжният съд в Ловеч промени мярката на Хуриет Сюлейманов от "домашен арест" в "задържане под стража" и го обяви за общодържавно издирване.

Днес трябваше да започне делото срещу Сюлейманов, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. На 5 май той предизвика тежка катастрофа на пътя София - Русе, край Луковит, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и Цветелина Таслакова, също на 20 години. Младежите са от Плевен и днес техните близки дойдоха в съда, за да поискат най-тежката за това престъпление присъда по закон - 15 години.

От поискана от прокурора Валентин Вълков справка от Областната дирекция на МВР в Разград стана ясно, че последната проверка, на която е било установено, че Хуриет Сюлейманов е на домашния си адрес в село Сеслав, община Кубрат, е от 14 януари. По данни на майка му той е заминал за София. Адвокатът му Владимир Маринов заяви, че последно е бил в контакт със своя клиент преди две седмици. В съдебната зала стана ясно също, че на 17 декември Сюлейманов лично е получил призовката си да се яви днес в съда. Делото бе отложено за 23 февруари от 9.00 часа. Наложената мярка на подсъдимия може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново, предава БТА.