Веселин Плачков: Не търсете скандал и жълто в "Дякон Левски"

"Напоследък никой не ни подсеща, че сме българи", сподели актьорът от Плевен

"Тежък е кръстът да изиграеш Левски, няма как. Силна личност, икона, която си носи нейната тежест. Затова са и всички тези очаквания, всички тези брожения. Молбата ми е да спрем с тези теми и вече да се концентрираме върху филма. Той не е скандален. Той е продукт и е изповед в любов към Левски. Скандал и "жълтичко" да не търсим, защото е досадно и ненужно", заяви актьорът Веселин Плачков в сутрешния блок на TV7.

"Как се подготвих за ролята? Като говориш с един човек, който е много убеден, и му вярваш, се убеждаваш и ти по този начин. Всички хора, които участваха във филма бяха по същия начин убедени. Самонадъхвахме се един друг", добави плевенчанинът, визирайки режисьора Максим Генчев, който направи и невзъможното, за да осъществи проекта. В тази връзка той изрази възхищението си и към момчетата от прабългарската школа "Багатур".

"Това беше основната подготовка. Всичо друго, като да имаш физически сили или информация, която да събереш за героя, това е лесно. Нямаш ли вътрешна убеденост и увереност, няма как да се получат нещата", категоричен бе Плачков. 

"Филмът ще върне спомена за Левски и това, че сме българи. Защото никой не ни подсеща напоследък, че сме българи. Това е била основната ни цел", завърши талантливият актьор.

Тийзърът на "Дякон Левски" може да видите тук