Зверски побой пред автомивка в Плевен, двама са арестувани!

Задържаните са от Буковлък, скочили на полицаите с нож

На 20 януари 2015 година в 14:45 часа през "Национален център - тел:112" в Първо РУ МВР-Плевен е получен сигнал за възникнал скандал и побой в автомивка в град Плевен на булевард "Георги Кочев". На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, които е установил служители на обекта - 30-годишен от Плевен и 33-годишен от Червен бряг. Мъжете са заявили, че двама непознати, придвижвайки се с конска каруца, са спрели на автомивката, и без видима причина са им нанесли побой. Потърпевшите са получили леки-телесни повреди, изразяващи се в разкъсно-контузни, повърхностни рани.

След инцидента нападателите са се оттеглили в посока село Буковлък. Полицаите са предприели действия по установяване и задържане на извършителите. Но когато нападателите били застигнати от служителите на реда те отново извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. С неуважение, съпроводено с псувни, викове, обидни думи и отправяне на заплахи с нож, спрямо длъжностните лица, те оказали съпротива при задържането. Заведени са в полицията, където била установена и самоличността им – 17-годишен и 37-годишен, и двамата от село Буковлък. Задържани са за 24 часа.

По случая е уведомен дежурен прокурор от РП – Плевен. За извършено престъпление по чл.325 от НК е започнато е досъдебно производкство.