Лекар от Плевен бере душа след тежък инцидент в столицата

Страшна трагедия на релсите в София сполетя д-р Михайлова и съпруга й

Семейство лекари бе пометено от трамвай N23 по нелеп начин до мол "Сердика" във вторник вечерта около 18,45 ч. Трагичният сблъсък е на път да остави 47-годишния д-р Илия Михайлов инвалид. Оказа се, че съпругата му е 43-годишната Иглика Михайлова, известен лъчетерапевт от Плевен, който работи в столичната онкология. Тя се бори за живота си с множество травми в областта на гърдите, съобщиха от "Пирогов". Лекарите се опитват да я стабилизират, преди да вземат решение да предприемат някакви операции.

Семейството лекари пресичали бул. "Ситняково", когато трамвай по линия N23 ги ударил. Според очевидци, секунда преди сблъсъка мъжът се подхлъзнал на металната релса и паднал на земята. Иглика се опитала да го вдигне - миг преди да види пред себе си жълтата мотриса, пише "Стандарт".

Д-р Иглика Михайлова е специалист по лъчетерапия. Родена е в Плевен, обиколила е цял свят покрай професията си. Има 19-годишна дъщеря. Жената е специалист в лечението на рак на дебелото черво, матката и простатата, тя е невероятно уважавана от пациентите си.

Престижната национална награда за принос в българската клиничната онкология - статуетка с образа на древнотракийския бог Дарзалас, е получила д-р Михайлова от Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. Тя й е била връчена през октомври м.г.на конференция МОРЕ 2014.

Д-р Михайлова е сред известните имена в онкологията. През 1995 г. е завършила медицина във ВМИ-Плевен, а през 2013 г. и здравен мениджмънт. Придобива специалности по лъчелечение през 2002 г. и онкология през 2005 г. Специализира в Безансон - Франция, и по линия на МААЕ в Прага през 2009 г. Има над 90 научни участия в страната и чужбина. Членува в Българското Онкологично дружество, Българска Асоциация по Радиология.