Плевенчанин получи пробация, осуетил полицейска проверка

Седем месеца пробация за мъж, обиждал полицаи и буйствал към тях

Районният съд в Плевен одобри постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство срещу подсъдимия П.Б.П. Той се признава за виновен в това, че на 6 юли 2010 г. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителни цинизъм и дързост, се посочва в документите по делото.

П.Б.П. осуетил извършване на полицейска проверка за алкохол, проявил неуважително отношение към полицейските служители и отправял обиди към тях и буйствал.

За извършеното престъпление страните се споразумяват да му бъде наложено наказание „ПРОБАЦИЯ”, при следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 7 месеца, при периодичност 2 пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Подсъдимият П.Б.П. декларира, че е съгласен със съдържанието на настоящото споразумение, разбира последиците от него, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумението.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.