Община Плевен организира провеждането на ученически игри

Общинският кръг на ученическите игри се организира от отдел „Образование и култура”

Проф. д-р Димитър Стойков утвърди на сайта на общината вътрешни правила за организиране и провеждане на Общински кръг от ученически игри за периода 2014/2015 г. Общинският кръг на ученическите игри се организира от отдел „Образование и култура”, към Община Плевен – специалисти „Спорт”, със съдействието на Ученическа спортна школа /УСШ/, спортните клубове – членове на БАСУ и РИО – Плевен.

Плевенската община е изпратила до момента електронно формуляр заявка за участие до училищата. Желаещите от учебните заведения, от своя страна, трябва да обявят готовност за предоставяне на спортна база - физкултурен салон за домакинство по вид спорт. След това специалисти „Спорт” от Община Плевен, главните съдии и главните ръководители, провеждат техническа конференция по всички видове спорт. По време на конференцията се теглят жребии, изготвят се програмите и графиците на състезанията, определят се датите и спортните бази за провеждането на игрите по различните видове спорт.

Отбор, чийто водач не е подписал декларацията по т.10, не се допуска до участие в състезанието по вида спорт.

Община Плевен поема финансовите разходи за съдийски и докторски хонорари, награди, наеми на спортни съоръжения и други по организирането и провеждането на ученическите игри в Общинския етап.

За повече информация може да се посети сайта на общината.