Спартак (Плевен) сигурен за Купата на България по баскетбол

Финалният турнир ще се проведе в периода от 19 до 22 февруари

Баскетболният отбор на Спартак (Плевен) със сигурност ще вземе участие в турнира за Купата на България. Това стана ясно, след като от Българската федерация по баскетбол оповестиха записалите се тимове за тазгодишното издание на надпреварата. Освен съставът на Илия Станков, участие са заявили и отборите на лидерът в първенството Лукойл Академик, шампионът и настоящ носител на Купата Левски, както и Балкан, Черно море, Рилски спортист, Берое и Ямбол. Сред подалите заявка не фигурира тимът на Черноморец.

Plevensport.eu припомня, че Спартак беше пред угрозата да не получи право да участва в турнира за Купата през този сезон, тъй като във финалната осмица щяха да бъдат допуснати само първите осем тима в класирането на настоящото първенство на НБЛ, а след изиграните до момента 14 кръга плевенчани заемат последната девета позиция.

Финалният турнир за Купата на България ще се проведе в периода от 19 до 22 февруари. Документи за домакинство се приемат до 17.30 ч. на 23 януари. Към този момент единствено Балкан е изявил желание да приеме отборите от финалната осмица. На 16 февруари пък ще се тегли жребият за турнира при мъжете. Той ще бъде дирижиран за четвъртфиналите, което значи, че първите четири тима в класирането на полусезона в НБЛ няма да могат да се срещнат помежду си. След това за полуфиналите жребият ще бъде пълен.