Успяхме! Сумата за лечението на Никола Ботев е събрана!

За около седмица бе събрана цялата сума за операцията в Истанбул

Кампанията около набиране на средства за 22-годишния Никола Ботев доведе до невиждано обединение за подобна кауза. За около седмица бе събрана цялата сума от 60 хиляди лева и младият плевенчанин скоро ще може да се подложи на жизненоважната операция в Турция. Снощи майка му обяви, че събраната сума е точно 58,612,86 лв.

"Ние наистина успяхме! Без значение кой колко е дал. Всички вие и ние... Успяхме!", съобщи Полина Ботева във Фейсбук. Още утре тя ще се чуе в представител на болницата в Истанбул, за да определят датата за операцията. Майката на Никола обаче призова да продължи да се помага от всеки, който има възможност, защото след операцията се задава много труден период на възстанояване, а след това и лъчетерапия, а може би и химиотерапия.

В последните дни ръка към Никола Ботев протегна и една видна плевенчанка - Любена Нинова, която преди години нашумя с участието си в проектите на Слави Трифонов - "Музикална академия Ку-ку бенд" и "Файв старс".

"Макар и скромно, аз и мои приятели се включихме с дарения на банковата сметка на Никола. Стискаме палци и вярваме в положителния изход на това премеждие. Успех!", написа Любена в социалната мрежа.