Цветан Антов е избран за председател на АБВ – Плевен

Емил Димитров – младши бе избран за председател на Гражданския съвет към общинската организация

Цветан Антов е избран за председател на общинската организация на АБВ в Плевен на учредителната конференция на партията, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Общинският съвет на АБВ – Плевен се състои от 18 души, сред които председатели на териториални клубове, селски организации, женска организация и младежка организация. Трима са заместник-председателите на плевенската организация: Поля Томова, Венцислав Конов, Иван Дачев. Учредителната конференция се проведе с участието на заместник-председателя на АБВ Румен Петков, както и с представители на Гражданския съвет – Емил Димитров-младши и режисьора Димо Дешев. Сред гостите бе заместник-областният управител Красимир Иванов. Делегатите на учредителния форум, присъствалите на конференцията са 67, от които 21 жени и 46 мъже. Най-младият делегат е на 21 години, а най-възрастният – на 67.

В доклада си Цветан Антов направи анализ на изминалия период и определи целите на организацията в Плевен. В изказванията си делегатите акцентираха върху нуждата от продължаване на организационното изграждане на партията, както и върху подготовката за предстоящите местни избори през есента на тази година.

„Плевен е общината, която първа подготви и проведе своята общинска конференция по всички правила“, заяви Румен Петков. Той акцентира върху необходимостта за развитие и разширяване на структурата на АБВ в общината. Приоритет в дейността на общинската организация на АБВ е участието в изборите за местни органи за самоуправление през есента. АБВ ще има кандидатури за кмет на община Плевен, за малките населени места и за ОбС.

Сред решенията на конференция е и инициатива за набиране на средства за поставяне на паметник на Емил Димитров и отбелязване на 75-та годишнина от рождението на твореца. Емил Димитров – младши е избран за председател на Гражданския съвет към общинската организация на АБВ – Плевен, предава агенция "Фокус".