Дарин Ангелов ще участва в съвета по регионална политика

Съветът работи на обществени начала и е форма на партньорство

Председателят на Общински съвет – Плевен Дарин Ангелов ще участва в Първото заседание на Съвета по регионална политика към Министъра на регионалното развитие и благоустройството, което ще се проведе на 26.01.2015 г. в София. Със Заповед № РД-02-14-59/14.01.2015 г. на Министъра е определен поименният състав на Съвета, в който Дарин Ангелов – Председател на Общински съвет – Плевен е включен в състава му, като представител на Северозападен район.

Съветът работи на обществени начала и е форма на партньорство между централната държавна власт, органите на местното самоуправление и неправителствените организации, отбелязват от obs.pleven.bg.

На първото заседание Съвета по регионална политика ще обсъди последващите оценки за изпълнението на регионалните планове за развитие за периода 2007 – 2013 г. и актуализиран социално-икономически анализ за нуждите на Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.” Управляващите органи на Оперативните програми ще представят информация относно състоянието и готовността на оперативните програми, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 – 2020 г.