Иззеха 158 кутии цигари и 12 кила тютюн при спецакция

Мащабната акция е със съвместното участие на МВР, Митническо бюро и ТД НАП

Мащабни акции за ограничаване на разпространението на стоки с незаплатен акциз проведоха служители от ОДМВР – Плевен съвместно с Митническо бюро - Плевен и ТД НАП - Плевен. На 24 януари са иззети общо 158 кутии с цигари без бандерол, предимно от вносни марки и 12.200 кг насипен тютюн.

В 17 часа при извършена проверка в заведение в град Белене са намерени 22 кутии цигари без необходимия акцизен бандерол от следните марки: 12 кутии "Pine blue" и 10 кутии "Raquel". Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване от бармана на заведението. При последвалата проверка на адрес в крайдунавския град са установени седем стека с цигари без необходимия акцизен бандерол от следните марки: 70 кутии, от тях 40 кутии "Pine blue", 18 кутии "Raquel", 12 кутии "Victory exclusive". Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване и се съхраняват в полицията.

Същия ден за времето от 7 до 12 часа са извършени проверки в търговски обекти на територията на община Долна Митрополия. В магазин за хранителни стоки в село Ореховица е установена чанта, съдържаща 26 кутии с цигари, без акцизен бандерол от марки и количества както следва - 10 кутии цигари с надпис "My way", 12 кутии цигари с надпис "Mg" и 4 кутии цигари с надпис "Raquel". В друга чанта са намерени 40 кутии с цигари без акцизен бандерол с надпис "My way". По случаите е уведомен дежурен прокурор. Предстои образуване на досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

На 24 януари за времето от 9 до 13 часа при извършената проверка в района на пазар на територията на Второ РУП – Плевен са установени и улични търговки от село Буковлък. От пласьорите – 38-годишна, 31-годишна, 36-годишна, 35-годишна и 27-годишна, са иззети 12.200 кг насипен тютюн, разпределен в различни по големина пликове. Съставени са пет акта за административни нарушения по Наредба № 14 на община Плевен, съобщават от полицията.