Депутатът Владислав Николов се срещна с жители на Славяново

Присъстващите на срещата поставиха въпроса с безработицата

Народният представител Владислав Николов се срещна с жители на град Славяново. Това стана на 26 януари 2015 г. вечерта. Заедно с него на срещата бяха областният управител Ралица Добрева, както и общинските съветници Мартин Митев и Даниела Гонкова, известяват от пресцентър ПП ГЕРБ-Плевен.

Присъстващите на срещата поставиха въпроса с безработицата, която е особено тежък проблем за хората, които са останали без трудова заетост в края на своя професионален път. Според присъстващите се наблюдава и тенденция към увеличаване на броя на младите, които се превръщат в трайно безработни в малко градче като Славяново. Това в повечето случаи ги принуждава да бягат н големия град или в чужбина. И така Славяново започва да се обезлюдява.

Интерес имаше и към възможностите за санитаране на еднофамилните жилища. Владислав Николов обясни, че за 2015 г. в Програмата за енергийна ефективност е насочена към панелните жилище. „Предвидени са обаче средства за следващи години, когато ще може собствениците на еднофамилни жилища да кандидатстват за саниране.”, обясни г-н Николов.