Владислав Николов и Ралица Добрева се срещнаха с жителите на Горни Дъбник

Ккметовете на Горни Дъбник, Крушовица и Писарово ще се срещнат лично с министър Московски

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и областният управител на Плевен Ралица Добрева се срещнаха с жители на село Горни Дъбник. Повод бяха протестите и настояването на хората гарата в Горни Дъбник да запази статута си.

Николов и Добрева изслушаха болката на протестиращите и доводите им за запазване на гарата, сред които бе нуждата от железницата, за да се придвижват до работа и училище, изградената ж.п. инфраструктура, предвидена за бързо придвижване на тежки товарни вагони, близостта на Държавния резерв и напуканите къщи от преминаването на тежките камиони с жито и др. стоки.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева обясни, че е изпратила писмо министъра и директора на железниците още на 20-ти януари с настояване да бъде преразгледано решението, като е изложила аргументи в подкрепа на това. В писмото се иска още да се посочат и преценят позитивите и негативите от решението гарата в Горни Дъбник да стане спирка.

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов заяви, че споделя тревогите на жителите на Горни Дъбник и затова е взел присърце техните искания. Той сподели с тях, че няколкократно е разговарял с министъра на транспорта и съобщенията Ивайло Московски в подкрепа на запазване статута на гарата. Николов е в постоянен контакт и с кмета на населеното място. Още в понеделник със съдействието на депутата от ГЕРБ кметовете на Горни Дъбник, Крушовица и Писарово ще се срещнат лично с министъра, за да разговарят с него за запазване на гарата.