Кой ще контролира лечението на убиеца на Цветослав, ако е невменяем?

Плевенчани са шокирани, че човек в толкова тежко психично състояние се разхожда спокойно по улиците

След пет денонощия усилен труд криминалисти от Плевен разкриха убийството на 39-годишния Цветослав Попов, потресло плевенската общественост. Работата на екипи от 10 служители на Първо РУП при ОДМВР – Плевен – разследващи полицаи, оперативни работници, полицейски инспектори, експерти и младши полицейски инспектори е била под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, стана ясно от пресконференцията на директора на ОДМВР Венцислав Катинов, админстративния ръководител Иво Радев и наблюдаващ прокурор Николай Пачевски

Сериозни дисуксии из интернет обаче поражда развръзката на случая, за който задържан бе Виктор Стоев, диагностициран като болен от "параноидна шизофрения" през 2013-та, когато лежал и принудително в "Психиатрична клиника". Той е с криминални прояви и срещу него има множество подадени жалби за психически тормоз. В хода на разследването е установено, че извършителят няма лекуващ личен лекар. Сам е спрял лекарствата си и терапията и заболяването му се е обострило. Плевенчани недоумяват как е възможно човек в такова състтояние да се разхожда свободно из улиците.

По внесено искане в Окръжен съд-Плевен от наблюдаващия прокурор по отношение на установения извършител е взета мярка "Задържане за срок от 30 дни" в Държавно-психиатрична болница - град Ловеч за първоначално психологическо изследване. Заключенията от експертизата на психиатрите ще определи по-нататъшния ход на съдебното дело.

Ако е невменяем, 43-годишният Виктор Стоев ще бъде осъден на принудително лечение и на всеки шест месеца ще бъде подлаган на преглед пред медицинска комисия. Убиецът на Цветослав Попов живее сам и в момент, когато бъде освободен от психиатричното заведение възниква проблема кой ще контролира лечението му в домашни условия?