"Нимфоманка" сред акцентите на филмовия фест в Плевен (ВИДЕО)

Филмът проследява историята на 50-годишната нимфоманка, която разказва живота си на случаен мъж

Oт 2 до 6 февруари ще се състои първото издание на „София Филм Фест” в Плевен. Културното събитието се организира от "Арт Фест/София Филм Фест" и Кино "Арена" с подкрепата на Националния филмов център и програма "Творческа Европа" на Европейския съюз.

Плевенчани ще могат да се насладят на родни и световни кино заглавия, сред които „Ангелският дял“, “Краят на омагьосания кръг”, „Нимфоманка“ 1 и 2, “Географът си пропи глобуса”, “Смърт на човек от Балканите”, „Кутия за храна“, „В къщата“ и „Любов“.

Скандалният филм за възрастни „Нимфоманка“ разбунва духовете в киното вече няколко години. Първата част ще се излъчи на 3 февруари от 21:00 ч. в залата на кино „Арена“, втората ще се излъчи на следващия ден по същото време. Филмът проследява историята на 50-годишната нимфоманка Джо (Шарлот Генсбур), която разказва живота си на случаен мъж (Стелан Скарсгард), който я намира пребита и изоставена в малка уличка.

Ексцентричният режисьор Ларс фон Триер обещава горещи сцени и не пести кадри и преживявания, като на моменти прекалява, коментират зрителите – „В "Нимфоманка" той е прекалил с всичко: и с насилието, и с обсесията от секса, и с травматичността, и с психологията. Как да не го обичаш!“.

Заснето с брутална натуралистичност - садизъм, мазохизъм, хомосексуалност, педофилия, асексуалност - Ларс фон Триер редува нормалното с извратеното и все пак е винаги с една по-философска идея... идеята за подтиснатата сексуалност.

Във впечатляващия актьорския състав влизат още Шая Лабьоф (Shia LaBeauf), Уилям Дефо (Willem Dafoe), Ума Търман (Uma Thurman), Никол Кидман (Nicole Kidman) и др.