Сребро за Далаклиев, публиката освирка съдиите

Скандално съдийско решение на финала в Пазарджик разбуни духовете

Световният шампион по бокс от Милано 2009 в категория до 60 кг Детелин Далаклиев (Мизия) загуби по точки с 1:2 съдийски гласа от Елиан Димитров ("Победа" Бургас) на финала на държавния боксов шампионат, който се проведе в Пазарджик. Скандалното съдийско решение след видимата доминация на плевенчанина обаче ядоса зрителите в залата. Реферите и "победителят" бяха изпратени с бурни освирквания и тежки обиди, което се случва рядко на българската боксова арена.

Реалният победител от двубоя видимо бе Далаклиев, който мачкаше безапелационно и в срещите до финала, а хората в Пазарджик показаха с отношението си, че не могат да бъдат заблудени. Реакцията им със сигурност трябва да бъде една голяма обеца за ухото на някои.

В боксовите среди отдавна се говори за упоритото "бутане" от страна на някои специалисти на свои кадри, но надуването на подобни "балони" е една голяма заблуда, която няма да доведе до нищо хубаво. Още по-тревожното е, ако тя се прави на гърба на едно от най-големите имена в родния спорт, прославило родината ни из целия свят.