Новата детска градина в Плевен ще се нарича "Приказен свят"

Сградата вече е напълно оборудвана

Новата детска градина в Плевен ще бъде филиал на „Щастливо детство“ и ще се казва „Приказен свят“, решиха общинските съветници.

Припомняме, че строителството й в централната част на града започна на 26 юли 2013 г. Към момента вече предстои обявяването на прием за 75 свободни места, като се прехвърлят и 25 деца от сегашната група на „Щастливо детство“, която се помещава в жилище на площад „Македония“. Броят на персонала в новата детска градина ще бъде определен от директора в изпълнение на нормите в системата.

Сградата е на два етажа със сутерен и вече е напълно оборудвана с детски легла със спални комплекти, мебели в игралните зали, кухненски прибори и съдове, обзаведени кухненски блок, перално и гладачно помещения. В центъра на зданието е решен физкултурно-музикален салон, предвиден е и лекарски кабинет с изолационна. Осигурена е и достъпна среда с построена рампа с наклон 5 %, пътнически асансьор осигурява придвижване до всички нива. В двора са ситуирани питейни фонтанки и зона за обслужване.