Обществена трапезария в Червен бряг ще храни социално слаби

Община Червен бряг и фонд „Социална закрила” сключиха договор през декември 2014

Социалната услуга „Обществена трапезария” се предоставя на територията на община Червен бряг от 01.12.2009 г. и има за цел превенция на социалното изключване, насочена е към задоволяване на потребностите от храна за хора, които не могат да си я осигуряват сами. Реализирането на дейностите по социалната услуга включва предоставянето на храна за обяд – супа, основно ястие и хляб на социално слаби граждани, жители на община Червен бряг.

Услугата се предоставя по проект и подписан договор между Община Червен бряг и фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

Целевата група па проект „Обществена трапезария” са лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане. Списъкът с подпомаганите лица за месеца се предоставя от дирекция „Социално подпомагане” гр. Червен бряг; лица с доказана липса на доход и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии/пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудовата дейност/; скитащи и бездомни деца и лица.

Община Червен бряг и фонд „Социална закрила” сключиха договор през месец декември 2014 г. за реализирането на дейностите по проект „Обществена трапезария” за 99 потребители на услугата.

Всеки работен ден бенефициентите по проекта получават своя топъл обяд в ресторант „Чинарите” от 11:30 ч. до 14:30 ч.