Слагат камери по детските площадки в Плевен заради вандалски набези

Вандали унищожиха съоръжение в района на параклиса в жк „Дружба”

На вандалски прояви стана обект и детската площадка в района на параклиса в жк „Дружба”. Началникът на отдел „Екология” в Община Плевен инж. Павлина Тодорова обясни, че някои от съоръженията са срязани, а други - изтръгнати и изнесени. Живееща наблизо жена е успяла да прибере откачената дървена вратичка на оградата.

За подобен случай от общината алармираха миналата година, когато на площадката на ул. „Карлово” с ножовка бяха зарязани метални елементи.

Близо 70 000 лева е отделила Община Плевен от 2013 г. досега за ремонт на детски съоръжения в различни части на града, повечето от които изградени по европейски проект. За тези средства могат да се построят около десет спортни площадки с фитнес на открито или една и половина модерни детски площадки като тази, отговарящи на всички съвременни изисквания, посочи инж. Тодорова.

По нареждане на кмета проф. д-р Димитър Стойков камери за видеонаблюдение ще има вече във всички терени за детска игра в града като мярка за противодействие на грубите посегателства.

"Община Плевен благодари на всички граждани, които своевременно сигнализират за вандалските набези, резултатите от които са предпоставка за сериозни инциденти с деца", отнелязват в сайта на местната администрация.