"Фолксваген" с трима плевенчани катастрофира, един е в болница

Шофьорът на возилото ударил странично товарен автомобил

На 3 февруари в 09.40 часа в РУП Луковит е постъпил сигнал за възникнало ПТП с пострадали лица в Румянцево. Незабавно на място е изпратен екип на "Пътна полиция", който установил, че правоспособния Б. Б. 41-годишен от Плевен, при управление на личния си лек автомобил марка "Фолксваген Джета", на десен завой напуснал платното си за движение, блъскайки се странично в насрещно движещия се товарен автомобил "Мерцедес 1844 Л Актрос" с прикачено към него полуремарке "Кроне СДР 27".

Вследствие от настъпилото ПТП на Б. Б. е причинена фрактура на лява бедрена кост, като същият е прегледан в ФСМП Луковит, след което е транспортиран в УМБАЛ Плевен за последващо лечение, без опасност за живота. Водачът на товарния автомобил, правоспособният В. М. 27-годишен от Самоков, е без наранявания.

Двамата водачи са изпробвани за наличие на алкохол в издишания въздух, като и двете проби са отрицателни.

Един от спътниците на водача Б. Б., Р. Д. 32-годишен от Плевен е прегледан във ФСМП Луковит и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Вторият спътник Ц. П. 39-годишен живущ в Плевен, е без наранявания от настъпилото ПТП.

По случая е образувано досъдебно производство.