Ужас в Буковлък: Нападнаха кмета Росен Русанов с брадва!

Кметът се опитал да спре масово сбиване в центъра на селото

На 04.02.2015 г. около 18.00 ч. в Първо РУП - Плевен е получен сигнал от кмета на с. Буковлък Росен Русанов за възникнало масово сбиване на центъра на селото, известиха от полицията.

На мястото своевременно са изпратени полицейски служители на Първо РУП – Плевен, които са установили, че след възникнал скандал между двама мъже на 58 и 36 от същото село са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени с псувни, викове и нанасяне на удар с брадва по лек автомобил "Ауди А6" с русенска регистрация, собственост на 56 годишен мъж от гр. Русе, ползван от едното лице - 58 годишния мъж. Вследствие на нанесените удари е спукано предно, обзорно стъкло на автомобила.

При опит за намеса от кмета на селото, 36 годишния мъж, отново е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени с опити за нанасяне на удари с брадва в областта на главата, спрямо кмета на селото.

Установено е, че деянието е извършено по хулигански подбуди. 36 годишния мъж е задържан със заповед за задържане за срок до 24 ч. в Първо РУП - Плевен. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325 от НК, работата продължава разследващ полицай.