Далаклиев загуби в Лондон, но тимът му стигна до краен успех

Българинът игра с травма и не успя да разкрие пълния си потенциал

"British lionhearts" на Детелин Далаклиев постигна важна победа над "Algeria Desert Hawks" в мач от група "А" на World Series of Boxing (WSB). Състезателите на британския клуб се наложиха с 4:1 победи над опонентите си, но за съжаление българският боксьор не успя да стигне до успех срещу 10 години по-младия си противник. Световният шампион от Милано 2009 загуби от алжиреца Рида Бенбазис, който има 4-годишен опит в WSB. След 5 рундова конфронтация съдиите дадоха предпочитания за боецът от Африка, като двама от реферите отсъдиха 50:45, а третия даде 49:46 за Бенбазис.

Плевенчанинът е играл с травма, което му е попречило да покаже на сто процента способностите си, но въпреки това демонстрира добри неща на ринга с оглед факта, че близо две години не бе играл на високо ниво. Срещата със сигурност ще му послужи като добра подоготовка за задаващите се големи боксови форуми през 2015-та, в които ще гони призови класирания и квота за Рио.

Джак Бейтсън, Хейзъл Ику Табири-Есуман, Джон Нюъл и Джо Джойс записаха победи и донесоха успеха за "лъвските сърца", връщайки отбора в битката за челното място в групата.