Светила в областта на денталната медицина се събират в Плевен

Гост-лектор от Израел пристига за Четвърти Национален форум по дентална медицина

Плевен ще е домакин на Четвъртия национален форум по дентална медицина с международно участие. Тя ще се проведе от 27 до 29 март и ще представи най-новите технологии и практики в Европа. Събитието се организира с подкрепата на Медицинския университет в Плевен и на ректора му проф. д-р Славчо Томов, както и на кмета проф. Димитър Стойков.

На пресконференция в пресклуба на БТА д-р Борислав Миланов, председател на националното ръководство на Българския зъболекарски съюз /БЗС/ сподели, че интересът към форума е голям, а до този момент участие са заявили около 350-400 стоматолози от страната.

В първия ден е предвидена среща на студенти от трите факултета по дентална медицина у нас и по хуманна медицина от Плевен. Те ще видят 3D-представяне на обучение по медицина и операции на живо.

Демонстрации ще направи във втория ден проф. д-р Георги Тодоров - на иновативни технологии за зъбно протезиране, при които конструкцията за протезата се изработва чрез компютър само за около два часа.

Проф.д-р Андон Филчев ще демонстрира "Иновативна мини-макси система", а доц. д-р Цветан Тончев ще говори "За малките симптоми", които, открити навреме, могат да предотвратят развитие на скрити процеси и сериозни заболявания, предава БТА.

Според председателя на Българския зъболекарски съюз изключителен интерес представлява лекцията на чуждестранния гост от Израел. Д-р Жозеф Бакиш ще представи темата "Умението да общуваш с пациента". Голяма част от проблемите в здравната система у нас - и конкретно в сферата на денталната медицина, произтичат от това, че липсва нормалната комуникация, общуването, коментира д-р Борислав Миланов.