Отличиха служител от РДПБЗН-Плевен в ежегодния конкурс „Пожарникар на годината”

Мариян Величков стана подгласник в раздел „Пожарникари на годината от направление „Превенция”

Днес - 6 февруари, в зала 6 на Националния дворец на културата се проведе тържествена церемония за награждаване на победителите в 20-то юбилейно издание на Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2014”. Съгласно регламента, титлата „Пожарникар на годината” се присъжда в четири раздела на държавни служители от различни категории, от които победители и подгласници, работещи в съответното направление на дейност.

За пореден път служител от РДПБЗН-Плевен е отличен в националното равнище на конкурса. Подгласник в Раздел „Г” „Пожарникари на годината от направление „Превенция”, осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещи с доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване на последиците от тях“, е Мариян Андреев Величков – началник на група „Превантивен контрол и превантивна дейност” в сектор „Превантивна и контролна дейност” към РДПБЗН-Плевен при ГДПБЗН-МВР.

Мариян Величков е завършил висше образование през 1989 г. във ВНВУ „Васил Левски”, гр.Велико Търново с образователно-квалификационна степен „магистър” по специалността „Двигатели с вътрешно горене”, а през 2009 г. придобива образователно-квалификационна степен „магистър” по специалността „Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи” в Национален военен университет „Васил Левски”, гр.Велико Търново. Назначен е в системата на МВР през 2011 г. и в момента изпълнява длъжността началник на група „Превантивен контрол и превантивна дейност” в сектор „Превантивна и контролна дейност” към РДПБЗН-Плевен при ГДПБЗН-МВР.