Бърза Wi-Fi мрежа ще радва малки и големи в НУ „Отец Паисий“

Така се повишава ефективността на образователния процес и мотивацията на учениците за учене

Плевенското начално училище „Отец Паисий” реализира проект по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в училище” на стойност 5000 лв., съобщиха от училището. В резултат е изградена нова безжична мрежа за високоскоростен интернет достъп, като е захранена с необходимото техническо оборудване и малката сграда на училището, в която до момента нямаше интернет-връзка.

Учители и ученици ползват вече новата придобивка, като по този начин се повишава ефективността на образователния процес и мотивацията на учениците за учене през целия живот. Учителите имат възможност да обогатяват учебното съдържание, да включват творчески елементи в преподаването, като използват разнообразен софтуер, а също така да се обучават и повишават квалификацията си онлайн или чрез електронна поща.

Учениците със специални образователни потребности се включват по-ползотворно в учебния процес. Използването на интернет в училище създава подкрепяща среда за учене, като учениците си набавят допълнителни материали и дейности.