Кметът на Буковлък: Наближава моментът, в който ще използвам оръжието си

Росен Русанов коментира масовото меле с 200 души и напрежението в селото

Кметът на плевенското село Буковлък се движи с оръжие, докато изпълнява служебните си задължения, а причината са непрекъснатите проблеми с ромските кланове.

Припомняме, че преди няколко дни се случи инцидент с потрошен автомобил на общински съветник, а кметът се размина по чудо от удар с брадва по главата. В боя участвали повече от 200 души. Почерпеният ром Сергей Асенов влязъл в разпра с Васко Рашков в центъра на селото. Засипал го с обиди и заплахи, след което започнал да удря с брадвата си в новия му автомобил. Започнал неописуем масов бой.

"Хванах го, опитах се да го спра, той се измъкна, опита се с брадвата да ме удари, направих му ключ на ръката, избих му брадвата, хвърлих я настрани, ама той пък извади нож. Хем психически не е добре, хем беше пиян и отделно е глухоням, в същия момент е як като бик. Като се напие е невъзможен, системно създава такива проблеми”, разказа кметът на селото Росен Русанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Малко по-късно на мястото на инцидента дошли полицейски патрули и прибрали Сергей в ареста. Цялото му семейство от години създава проблеми на хората в селото, разказаха местни жители.

Страхът от проблеми принудил кметът на Буковлък да се движи с оръжие. Преди месец отнесъл удар по главата, защото хванал бракониер да краде дърва от близката гора. Сега Сергей Асенов е задържан и обвинен в хулиганство и посегателство срещу властта, но кметът настоява в селото да има непрекъснато полицейско присъствие, за да не се стига повече до подобни инциденти.

"Kаквото и да правя, аз съм сам и няма един свидетел, който да каже какво е станало. Всичките са роднини, братовчеди и никога не се вярва на полицията или на длъжностното лице. Разправии, задържания и физическа сила от моя страна - да. Оръжието е за крайни случаи, но има моменти, в които няма начин. Най-вероятно ще дойде и този момент", призна Русанов.