Ето коя френска компания иска да вдига завод в Плевен

„Малтери Суфле" ще изгражда ново предприятие за производство на малц

„Малтери Суфле България" ЕООД е фирмата, която иска да изгради свой нов завод в Плевен, научи plevenutre.bg. Предприятието e предвидено да произвежда малц.

Още през 2014-та бившият областен управител Илиян Йончев проведе срещи с управителя на френската компания Оливие Жофроа, посланика на Франция у нас Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, Кристоф Пасланд - Генерален Директор на подразделението за малц и Константин Никитин - Регионален Директор за централна Европа, оказвайки им пълно съдействие за изграждането на новия завод и разяснявайки им предимствата на Плевенска област.

Фирмата е създадена през месец декември 2011 год., а през 2012 г. поема заводите за малц в Плевен и Хасково, както и силозната база в Първомай.

„Малтери Суфле" е един от световните лидери в производството на малц от ечемик за пивоварната индустрия. Фирмата има свой завод от 15 години в Румъния, а от почти десет в Сърбия. За „Малтери Суфле" по света работят около 4000 души.

Плановете на дружеството включват развитието на нови сортове пивоварен ечемик с висок генетичен потенциал /не генно модифициран/ и увеличаване на производствения капацитет за малц.