Ето кой бизнесмен е готов да налее 25 млн. лв. в Плевен

Новата фабрика може да осигури над 750 работни места

"Правим всичко необходимо един местен инвеститор да извърши голяма инвестиция от над 25 милиона лева, с което ще се осигурят над 750 работни места. Община Плевен прави каквото може в тази насока", разкри проф. Димитър Стойков на пресконференция в началото на седмицата.

През последните два дни във Фейсбук се водят бурни дискусии по темата и хората дават различни предположения за въпросния инвеститор.

Plevenutre.bg научи от отлично информиран източник, че става дума за собственика на "Desizo Monni" Магдален Димитров. 60-годишният властелин на модния бизнес има амбиция да пострoи ново предприятие, насочено към производството на ризи, вратовръзки и обувки.

Димитров е виден български индустриалец и предприемач в модния бизнес. Роден на 1 август 1954 г. в с. Г. извор, Ловешка област. Завършва средното си образование в Плевен. По това време се занимава активно с рисуване – живопис. Участва в изложби и е носител на различни награди и отличия. След като завършва средното си образование записва Лесотехническия университет със специалност “Ландшафтна архитектура”. По това време започва да се интересува от мода и моден дизайн.

През 1979 г. се дипломира по специалността “Ландшафтна архитектура” и започва да се занимава с интериорен дизайн. Създава цялостната концепция за обзавеждане на заведения за хранене, обществени заведения.

През 1990 г. основава фирма “Мони МСД”. През 2006 г. фирмата е преименувана в “Димитров” и е трансформирана в “Център за производство на мода” – едно от най-модерните предприятия в Бъгария, разположена на 11 000 кв.м. площ. Благодарение на внедряването на нови технологии и най-високо качество на производството, фирма “Димитров” успява да привлече интереса на редица марки, за които започва да изготвя продукция: Ferre, Calvin Klein, Cerruti 1881, Tombolini, Daniel Hechter , Guy Laroche, Bitsiani, както и редица гръцки модни къщи. През 2008 г. на пазара се появява марката “Desizo Monni”.