Вкараха в ареста 6 души от Буковлък заради 500 кила тютюн

Две акции на пътя срещу "търговците" от плевенското село

На 11.02.2015 г. при изпълнение на планирани мероприятия по разкриване и задържане на лица, извършители на престъпления свързани с разпространение на акцизни стоки без бандерол /бандеролен знак или стикер/ от служители на Първо РУП – Плевен, около 07:30 ч. на пътя гр. Плевен - гр. Ловеч е извършена проверка на лек автомобил "Пежо 806", с плевенска регистрация, собственост на 22 годишна жена от с. Буковлък, управляван от 38 годишен мъж и пътници в автомобила жена на 37 и мъж на 25 години и тримата от същото село.

При проверка на багажно отделение на автомобила са намерени и иззети 261 бр. прозрачни, полиетиленови плика с различни размери и грамаж, съдържащи суха жълто-кафява тревиста маса, наподобяваща тютюн с неустановено тегло към момента. Водачът и пътниците в автомобила са задържани със заповеди за задържане, за срок до 24 ч. в Първо РУП – Плевен. Снети са им писмени обяснения. Количеството суха тревиста маса е предадена с протокол за доброволно предаване и се намира на съхранение в Първо РУП - Плевен.

На същия ден около 16:30ч. полицейските служители на Първо РУП - Плевен са спрели за проверка товарен автомобил "Фиат дукато" със софийска регистрация, управляван от 34 годишен мъж от с. Буковлък и двама пътници на 22 и 36 години от същото село. При проверката в товарният отсег на автомобила са открити 5 бали и 1 кашон със жълто-кафява листна маса - тютюн с общо тегло около 470 кг. Лицата са задържани за срок до 24ч. Автомобилът и листната маса са иззети и се намират на съхранение в Първо РУП - Плевен.

За двата случая е уведомен прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл. 234 от НК. Работата продължават служители на Първо РУП – Плевен.