Утре плевенчани излизат на мирен протест срещу убийците на пътя

Проявата ще започне от 11.00 часа пред Съдебната палата

И Плевен се включва в мирния протест, обявен за 14 февруари, събота, под наслов „За бързо правосъдие за убийците на пътя“. Проявата ще започне от 11.00 часа пред Съдебната палата. Освен Плевен в инициативата се включват още Бургас, Варна, Русе, Казанлък, Крушевец, София и други градове.

Мирният протест се организира в памет на малкия Паоло по инициатива на майка му – Красимира Иванова. 4-годишното момченце бе премазано от джип в пешеходна зона в Стара Загора на 2 юни м.г. Към момента шофьорът Георги Сапунджиев продължава да се вози в луксозния си автомобил по пътищата на България. Недоволството се поражда и от това, че съдебните дела за причинената смърт на пътя продължават с години, а виновниците не си получават заслуженото.

Протестът в Плевен се организира от фондация „Безопасни улици от Валя“. Фондацията приканва всички плевенчани, които са съпричастни към каузата за безопасност на пътя и за налагането на справедливи присъди за убийците на пътя, да излязат в съботния ден и да се присъединят към протеста.