Окръжният съд в Плевен обяви конкурс за “Съдебен секретар”

Кандидатите трябва да подадат документите за участие от 28 януари до 27 февруари

Плевенският окръжен съд за обявява конкурс за длъжността “Съдебен секретар” от една щатна бройка. Обявлението е на основание чл.343, чл.135 от ПАС, чл.90 и на основание заповед № РД-12 от 26.01.2015г. на председателя на Окръжен съд.

Длъжността изисква необходимият кадър да съставя протоколи за откритите съдебни заседания; да изпълнява разпорежданията на съда; да съставя документи за изплащане на определените суми за възнаграждения и разноски и др.

Общите изисквания са - българско гражданство; лицето да е пълнолетно; да не е осъждано на лишаване от свобода за умишлена престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията; да не е поставено под запрещение.

Специфичните изисквания са - минимална степен на образование – средно; компютърна грамотност; отлични машинописни и компютърни умения; познания по общи деловодни техники, работа със стандартно офис оборудване; отлични познания по стилистика, правопис, граматика, пунктуация; добра скорост на писане; лични делови качества –способност за работа в екип.

Минималният размер на основната заплата е 482лв. Кандидатите следва да подадат документите за участие в конкурса от 28 януари до 27 февруари (включително), в Окръжен съд – Плевен, ет.1 стая № 117 – административен секретар. Приемното време е от 09.00ч. до 17.00ч. в работните дни от седмицата. Повече информация може да се открие на сайта на съда.