Владислав Николов: Гарата в Горни Дъбник е спасена

Пътуващите ежедневно с ж.п. транспорта жители на Горни Дъбник вече могат да бъдат спокойни

Гарата в Горни Дъбник ще запази своя статут. Добрата новина е факт благодарение усилията на председателя на НС Цецка Цачева, народния представител Владислав Николов и областния управител Ралица Добрева. Решението стана ясно след среща на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов, зам. министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и директора на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев тази седмица с кметовете на Горни Дъбник, Крушовица и Писарово. Разговорите бяха насочени главно към стремежа на хората да запазят статута на гарата и тя да не бъде преструктурирана в спирка.

От самото начало на протестите зад каузата на жителите на Горни Дъбник застанаха председателят на 43 НС Цецка Цачева, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и областният управител Ралица Добрева.

Цачева е настояла пред министъра на транспорта Ивайло Московски за запазване статута на гарата, изтъквайки всички аргументи в подкрепа на това. От друга страна народният представител Владислав Николов се ангажира лично пред жителите на Горни Дъбник да насочи вниманието към проблема на ръководството на министерство на транспорта. Така на срещата тази седмица със заместник министър Гинев той твърдо се застъпи в защита интересите на хората като посочи, че закриването на гарата ще доведе до обезлюдяване на района.

„Запазване статута й е важно и поради факта, че в селото се намира склад на Държавния резерв и се обслужват немалко товарни превози.”, каза Николов. Той и кметовете на Горни Дъбник, Крушовица и Писарово обясниха на заместник министър Гинев, че в селото има напрежение и че хората са решени с протести докрай да отстояват запазване статута на гарата. Благодарение усилията и добрата воля и от страна на местната власт и от страна на държавната власт гарата в Горни Дъбник ще се запази.

Така пътуващите ежедневно с ж.п. транспорта и жителите на Горни Дъбник вече могат да бъдат спокойни, че промени в статута на гарата няма да има.