ПГЛВ - Плевен кръсти кабинет на името на бившия си директор

Новият кабинет е за измерване на показателите на въздуха, водата и почвата

Нов кабинет за измерване на показателите на въздуха, водата и почвата бе открит в първата у нас Професионална гимназия по лозарство и винарство в Плевен. Директорът й Бисерка Илиева посочи, че залата за обучение по аграрни науки е оборудвана със съвременни апарати и компютри и ще бъде полезна при подготовката на ученици по всички специалности.

Кабинетът ще носи името на бившия директор на училището Иван Славков, който е ръководил учебното заведение от 1962 г. до 1972 г. и има най-голям принос за обогатяване на материалната му база, предава БТА. Спомоществовател за създаването на кабинета е синът му - Венцислав Славков, който получи свидетелство за дарение.

Сред гостите, които разгледаха първи новата придобивка, бяха депутатът Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, председателят на общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов, проф. Димитър Грегов от Аграрния институт в Пловдив. Всички гости след това участваха в ритуала "Зарязване на лозята" по случай Трифон Зарезан в лозовите масиви на училището.