Веселин Плачков се срещна с кмета на Белене и ученици (Снимки)

Излъчват "Дякон Левски" и в крайдунавския град

Кметът на община Белене Момчил Спасов присъства на представителното занятие на клуб „Млад историк-изследовател” към СОУ „Димчо Дебелянов”, което бе посветено на Апостола на свободата. Гости на занятието бяха актьорът Веселин Плачков, който изпълнява главната роля във филма на Максим Генчев „Дякон Левски”, роднините на Апостола по майчина линия Васил и Стефан Караиванови (баща и син), учители, ученици и общественици.

По време на събитието Момчил Спасов обяви датата за прожекция на филма „Дякон Левски” в Белене - 20 февруари. Прожекциите ще са две - от 14.00 часа и от 18.30 часа. Входът ще е свободен.

„Предварително поднасям извиненията си на съгражданите ни, че ще е хладно в салона на читалището, където ще се прожектира филмът на Максим Генчев и чиято главна роля изпълнява познатият на всички беленчани Веско Плачков. Надявам се обаче двете части на филма от 105 минути да бъдат интересни за всички ни”, каза Спасов.

На 20 февруари Веселин Плачков отново ще е в Белене, съобщават от местната администрация. Актьорът обеща, че по време на антракта ще има възможност да отговаря на въпроси и да се снима с всички желаещи.