Общинският съветник Диана Данова се включи в инициатива срещу насилието над жени

Според правозащитните организации всяка трета жени стават жертва на насилие

Диана Данова, член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ, общински съветник в Плевен, взе участие в своеобразния флашмоб в подкрепа на инициатива срещу насилието над жени. Идеята за мероприятието бе на председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и на членовете на Националния изпълнителен съвет.

В нея се включи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Каузата подкрепиха и членове на Старейшини ГЕРБ от цялата страна, които са в Арбанаси за Петия си зимен университет.

Според Диана Данова, проявите в рамките на тази кампания показват, че България се изправя срещу насилието над жени.

„Кампанията, под мотото "Един милиард се изправят: Революция - България" е подкрепяна от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. Българският евродепутат отстоява позицията, че мъжете също трябва да бъдат привлечени и да се превърнат в основни защитници на правата на жените.”, категорична е Данова. „Според правозащитните организации всяка трета жени стават жертва на насилие. Затова се изправяме заедно, за да спрем насилието срещу жени и момичета”, каза Диана Данова.

Тя обясни, че всяка година на датата 14 февруари 1 милиард души в над 200 държави организират подобни инициативи, за да изразят недоволството си срещу насилието над жени и момичета.