Откриха невзривена граната в центъра на Плевен!

Гранатата е била открита при разчистване на общо помещение в мазето на жилищния блок

Невзривена граната е била открита в жилищен блок в центъра на Плевен. Боеприпасът е бил обезвреден от специалисти на „Формирование за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси” към Учебна авиационна група „Георги Бенковски”.

Гранатата е била открита нa 13 февруари при разчистване на общо помещение в мазето на жилищен блок на ул. „Васил Левски” № 96 от един от собствениците. Той незабавно подал сигнал на телефон 112, а формированието веднага е било екипирано и транспортирано до мястото. До пристигане на военнослужещите районът на "Старата главна" е бил отцепен и охраняван от служители на Второ РУП - Плевен.

Под ръководството на капитан Деян Христов специалистите са идентифицирали и внимателно са анализирали боеприпаса - силно корозирала нападателна ръчна граната, съобщиха от военното формирование в Долна Митрополия. Извършена е била и проверка на района за наличие на други боеприпаси. При пълно спазване на мерките за безопасност, гранатата е била транспортирана на безопасно за населението място, където е била унищожена чрез взривяване.