Пожарната в Плевен се сдоби с нова 42-метрова стълба

През 2015 г. предстои пълно техническо обновяване на службата

Пет нови автомеханични пожарни стълби получи ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Плевен е сред предназначените градове в страната, които ще притежават нужното оборудване. 42-метровите пожарни стълби са закупени с европейско финансиране по ОП „Регионално развитие“.

Модерното оборудване е доставено по мащабния проект на Министерството на вътрешните работи „Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в столичния агломерационен ареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града – Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора“.

Заместник-министърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова подчерта, че в страната ни се доставя за пръв път подобна пожарна техника. По думите й целта на този проект, стартирал преди повече от три години, е да направим живота на българските граждани по-сигурен, а работата на пожарникарите по-лека.

„Благодаря на Министерството на регионалното развитие и благоустройство за непрекъснатата помощ, която получаваме при реализирането на европейски проекти”, каза в приветствието си министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Според него новата техника е изключително нужна на българската пожарна, защото чрез нея се повишава нивото на пожарна безопасност в големите градски центрове. Министър Вучков подчерта, че 2015 година е ключова в развитието на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, защото предстои пълно техническо обновяване на службата.

На церемонията по връчване ключовете на новата техника присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” инж. Николов и ръководители на пожарни служби.