Веселин Плачков: Трябва да се гордеем, че сме българи

В Плевен "Дякон Левски" ще бъде представен в два поредни дни - днес и утре

"Филмът „Дякон Левски” е мащабен и нестандартен. Премиерата мина и имаше всякакви мнение. Аз мога да кажа, че трябва да сме горди, че имаме такава личност и такъв филм. Нека вървим с вдигнати глави и да се гордеем, че сме българи. Aз лично го харесах и се гордея с труда, който сме положили". Това каза пред TV7 актьорът Веселин Плачков, който играе ролята на Левски в прожекцията. Филмът ще бъде показан в цялата страна, като част от екипа ще опита да присъства на всяка една първа прожекция.

„Днес ще бъдем в Плевен, колеги ще има във Варна. Добре е да кажем на хората добре дошли, добре е да има разговор. Идеята е този филм да стигне до всички”, добави Плачков.

Премиерата беще снощи в Зала 1 на НДК, а през последните часове в социалната мрежа заваляха стотици коментари, според които филмът е успял да изпълни целта си на сто процента. Лентата е определяна стойностна, максимално истинска и емоционална.

В Плевен филмът ще бъде представен в два поредни дни - днес и утре. И двете прожекции са откупки - първата от Община Плевен, а втората - от народния представител Васил Антонов. Влизането ще става с покани. След двете премиери, екипът на лентата обеща в града на Панорамата да има и допълнителни прожекции.