Поредица от мероприятия организира КНСБ по повод годишнината си

2000 синдикални членове са поканени на тържествен концерт

По повод 25-годишнината от основаването си КНСБ организира поредица от мероприятия, които ще се състоят в Плевен и страната.

Вчера на пресконференция в пресклуба на БТА регионалният лидер за Плевен - Янчо Андонов припомни, че КНСБ има представителство във всяка една община в страната, като 25% от работещите са в предприятия, организации, администрации. В Европа процентът варира от 18 до 25.

„Специално от 17-ти февруари КНСБ организира тържествен съвет с преглед на социално-икономическата обстановка в страната и основният въпрос какво да се прави от тук нататък. КНСБ се решава предварително да го установи и реагира като превантивна мярка за работа с всички трудещи се и работещи в България. На 18-ти ще се състои национална конференция с международна компания, за която са потвърдили участие и международни профсъюзи, ще има участие от абсолютно всички общини на страната. Тя ще се проведе в НДК, след което ще има тържествен концерт в най-голямата зала – зала 1 на НДК с разширен състав от цялата страна. Ще присъстват около 2000 синдикални членове, което е показателно и достойно за отбелязване четвърт-вековния юбилей на най-голямата синдикална структура в България“, отбеляза Андонов.

Синдикалният лидер констатира, че към 1 януари тази година сключените колективни договори в регионалната структура на Плевен са 169 броя, като най-голям дял имат тези в сферата на образованието и здравеопазването.