Плевенски младежи изучаваха бизнескреативност по програма

Креативността на младите е бъдещето и надеждата за развитие на икономиката

Трийсет младежи от шест държави изучаваха бизнескреативност по програма, финансирана от Европейската комисия. Това съобщи в пресклуба на БТА Мила Пендичева - председател на сдружението "ОбзорАрт" в Плевен.

В проекта, включен в програма "Еразъм+", са участвали млади хора на възраст от 18 до 30 години от България, Испания, Румъния, Гърция, Чехия и Полша. Основната тема е била младежкото предприемачество, затова държавите-партньори били избрани като страни с висока безработица, където креативността на младите е бъдещето и надеждата за развитие на икономиката, коментира Пендичева. Участниците са обучавани на предприемачески умения, на смели идеи, допълни тя. Сред заниманията било и творческо рециклиране на отпадъци, което било проверка за находчивостта на участниците.

По думите на Пендичева те превръщали различни отпадъчни материали в красиви бижута и коледна украса. Някои от сесиите били водени от самите младежи като "мозъчни атаки", интерактивни игри и симулации, практически творчески работилници, допълни още. „Чрез Младежкия информационно-консултативен център обучението на младите хора в Плевен на бизнескреативност ще продължи“, каза председателят на центъра Марта Димитрова.