И в Червен бряг почетно отбелязаха годишнината от гибелта на Апостола

Състоя се тържествена програма от тематични стихове и патриотични песни

Десетки жители на общината се събраха пред паметния знак на Левски в Червен бряг, за да почетат 142-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Тържествена програма от тематични стихове и патриотични песни подготвиха съвместно НЧ „Вапцаров 1908” и НЧ „Светлина 1999”, СОУ „Д-р Петър Берон” и ОДЗ „Зора” от града.

Поклонението пред паметния знак на Васил Левски продължи с поднасянето на венци и цветя от политически сили и институции, училища, детски градини и граждани.

„Няма друг деец в хилядолетната ни история, чието име да излъчва толкова много позитивна енергия, да носи толкова светлина и вяра на българите. Левски ни завеща своята визия за България. Днес ние трябва да развием тази мечта, да следваме нашата национална кауза – създаването на една модерна, развита и способна държава. Да заложим онези основи, върху които да изградим нашия европейски успех. Така мечтата на Апостола - да бъдем равни с другите европейски народи, може да има своите конкретни измерения”, каза в словото си зам. кметът на Община Червен бряг, Мирослав Манов.