Учениците от ОУ "Отец Паисий" почетоха гибелта на Левски

Децата се запознаха с живота и делото на Апостола във филм, след това рецитираха негови стихове

С много инициативи учениците от НУ „Отец Паисий” отбелязаха 142 години от героичната гибел на Васил Левски. След кратък преглед на събитията от националната ни история, направен от третокласници, учениците се запознаха с живота и делото на Апостола във филм, създаден по идея на НЧ „Лик”. След филма учениците рецитираха патриотични стихове и стихове за Апостола.

В рубриката „Театър на книгата” възпитаниците на училището оживиха образа на националния ни герой в постери и проекти, в които са цитирани неговите идеи, мисли и въжделения за Освобождението. Учениците старателно са преписали любими стихотворения за Левски от известни наши поети.

Футболният отбор на училището се включи в надпреварата в традиционния турнир по футбол „Васил Левски”, организиран от ОУ „Васил Левски”. Турнирът е посветен на 153 години от основаването на училището и на 142 години от гибелта на националния ни герой. Малките футболисти се върнаха с грамоти за второ място на отбора и отличие за най-добър нападател на Християн Бозуков.

Ученици от училището участваха и в церемония по връчване цветя на паметника на Левски в Плевен.