Интернационално парти на МУ-Плевен по повод откриването на семестъра

170 чуждестранни студенти от 25 държави са вече в Плевен

Клуб "Анаконда" и Студентски съвет на МУ-Плевен организират грандиозно парти по повод началото на семестъра. Сред основните акценти на събитието ще е и посрещането на чуждестранните студенти, за които академичната година започва сега. Празникът на бъдещите медици ще се състои на 24 февруари, а организаторите обещават куп награди и изненади за всички. През цялата вечер по екраните пък ще се прожектира снимков материал от работата на университета.

Припомняме, че 170 чуждестранни студенти от 25 държави са се записали в МУ-Плевен тази година. Над 100 от тези първокурсници са граждани на Великобритания. През последните няколко години интересът към Плевенския университет се повишава в повечето развити западноевропейски страни.

За 40-години от създаването си висшето училище е създало всички теоретични, предклинични и клинични катедри, необходими за качествен учебен процес, въвежда непрекъснато нови, иновативни технологии на обучение и клинична практика.

Своето образование по медицина до момента в Плевен са получили над 500 чуждестранни студенти от 29 държави. Повече от 60 от завършилите чужденци специализират в клиниките на университетската болница в града.