„Малтери Суфле България” налива 30 млн. евро в Плевен

Министър Танева гарантира, че френската компания ще получи подкрепа за реализиране на бизнес плана си

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обсъди с френския министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите Стефан Льо Фол състоянието на млечния сектор. Министър Танева е на посещение в гр.Париж, Франция по повод на предстоящото Международно селскостопанско изложение “SIA (Salon International de l'Agriculture) 2015”.

Двамата министри изразиха задоволство от намерението на френската компания „Малтери Суфле България” да инвестира у нас. Компанията, чийто инвестиционни намерения възлизат на 30 млн. евро, възнамерява да развива своята дейност в Плевен. Plevenutre.bg първи разкри името на чуждестранния инвеститор и намеренията му.

Министър Танева информира Стефан Льо Фол, че вчера е провела среща с представителите на френската компания, на която тя ги е уверила, че ще получат подкрепа за реализиране на бизнес плана им. От своя страна френският министър заяви, че тази инвестиция е много важна за развитието на двустранните ни взаимоотношения. „Заедно можем да осъществим и други съвместни проекти в областта на селското стопанство и промишлеността“, допълни още той.