„Вазовци“ проведоха урок по дентална медицина

Доктор Мирчев се постара да покаже на класа как посещенията при зъболекаря могат да бъдат приятни

Учениците от 2 д клас на СОУ ”Иван Вазов” се срещнаха със зъболекаря Илиан Мирчев. Посещението му е част от програмата по предприемачество на Junior Achievement, целта на която е запознаването на деца от различни възрасти с разнообразни професии и хора, компетентни в съответните области.

Срещата с доктор Мирчев се проведе в петък, 20 февруари в класната стая на 2д клас. Гостът се зае с нелеката задача в рамките на един час да запознае децата с професията си. Доктор Мирчев се постара да покаже на класа как посещенията при зъболекаря могат да бъдат не само полезни, но и приятни. Той разказа как е стигнал до решението да учи дентална медицина и какво представлява самото обучение.

Това, което прикова вниманието на малчуганите бяха нагледните материали, специално подбрани за случая. За кратко време класната стая се превърна в импровизиран кабинет, където бяха изложени най-различни неща - от зъбни протези и макети до четчици за брекети. Неотлъчно до децата бе и тяхната класна ръководителка- госпожа Милена Борисова.

Една от най-важните теми, които бяха разгледани по време на урока, беше тази за питейната вода. Често пъти малчуганите излагат зъбите си на твърде голямо количество флуор. Доктор Мирчев разясни какви са допустимите нива и как да се избере правилната вода. Не по-малко полезен беше и примерът по какъв начин се мият зъбите.