Люси Дяковска: За 40 концерта разписах над 6000 картички

До края на април плевенчанката ще е на турне с шоуто на Флориан Зилберайзен

От ноември до януари Люси Дяковска обиколих Германия и Австрия с мюзикъла “Пепеляшка”, в който играе ролята на феята Йоланта, а и водещото изпълнение е нейно. Още преди няколко седмици ви предложихме и видео от изявата на плевенчанката, която в момента има нов ангажимент зад граница - участва в тв шоуто Das Fest der Feste на известния водещ и певец Флориан Зилберайзен, за което също ви известихме.

"Предложиха ми да играя Йоланта, после видях видеото с една позната в тази роля и признах, че не ми харесва. Казах: “Да, ние сме в приказка, но през 2015 година. Ако ми разрешите да бъда до голяма степен Люси на сцената, ще се получи още по-добре. Защото, когато съм на сцената и на плаката пише “Люси в ролята на феята”, добре знам, че една част от публиката идва да види Люси, а не един характер, една роля, изпълнявана от Люси. Имам достатъчно какво да дам на публиката, за да не играя роля.” Преди 25 години това бе водещото да избера сцената на популярната музика, а не да отида и да уча класическо пеене и да играя роли в операта. И за феята Йоланта Люси може да вложи достатъчно хумор, сериозност, емоция и тъга. И направихме сериозно-смешна и малко налудничава фея. Това всъщност си бях аз и зрителите разбраха и харесаха това. За 40 концерта разписах над 6000 картички, а децата викаха: “Оле, колко си забавна”, разказва плевенчанката в интервю за "24 часа".

Сега до края на април тя ще е на турне с шоуто на Флориан Зилберайзен, а между почивките през март има 3-4 самостоятелни участия и две други тв шоута. Ще й останат 10 дни да репетира ролята на Маджента за мюзикъла The Rocky Horror Show на открита сцена в Магдебург, където ще е цял месец, до средата на юли.