Люси Дяковска: Стремежът да постигнем повече ни извежда извън Плевен

"Аз съм щастлива, че съм дете на комунизма", споделя плевенчанката

Каква певческа магия има в Плевен, за да се раждат таланти като Гена Димитрова, Емил Димитров, Евгени Димитров - Маестрото, Слави... На този въпрос отговаря Люси Дяковска в интервюто си за "24 часа", което се превърна в истински хит из социалните мрежи.

"Мен семейството ме възпита в музиката. Защото, когато вече пораснах, се затвори операта в Плевен и Северняшкият ансамбъл, на който дядо ми Иван Вълев бе художествен ръководител. Аз съм щастлива, че съм дете на комунизма и че израснах в този вид дисциплина, който бе налаган в училищата. Щастлива съм, че съм била дори част от “Рапорт даден, рапорт приет”. Може би ми е лесно да го казвам това, защото през 1995 г. заминах от България, т.е. не съпреживях дългото неразвитие, което попари надеждите на хората. И това е една от причините да казвам, че онова време на мен много ми даде. Но всичко свързано с моето семейство и с начина, по който израснах, със задължителните обеди в събота и неделя при баба и дядо, с желанието ми да ходя на абсолютно всички културни прояви, с незадължаването от страна на нашите да правя каквото и да е, със своеволието, в което бях оставена да се развивам", казва Люси.

"Не знам, и Любо Киров е от Плевен, и Слави е от Плевен. Имаме добро музикално училище, но може би стремежът на тези хора да постигнат повече, отколкото в града, ги е извело извън Плевен и в крайна сметка България, а за някои и светът е чул", допълва именитата плевенчанка.