МВР потвърди: Забравена свещ довела до смъртта на Момчил

Пожарът е започнал от забравена свещ в холното помещение на жилището

Вчера ви съобщихме за нелепата гибел на иконописеца Момчил Мончев. Plevenutre.bg научи за фаталния инцидент от свои източници, а от МВР потвърдиха на сто процента информацията ни - забравена запалена свещ е причинила смъртоносния пожар, при който младият плевенчанин е намерил смъртта си.

На 21 февруари 2015 година в 17:19 часа е получен сигнал за възникнал пожар в жилищен блок в квартал "Мара Денчева". Пожарът е бил потушен от екип на РДПБЗН – Плевен. При отваряне на апартамента е намерен трупа на 41-годишния собственик. Установено е, че пожарът е започнал от забравена свещ в холното помещение на жилището. Уведомен е дежурен прокурор при ОП - Плевен за  престъпление по чл.330, ал.3 от НК, гласи официалното становище на МВР.

Погребението на Момчил се състоя вчера в град Искър, а в социалните мрежи близки и познати все още не могат да повярват, че го няма.

"Приятелю. помня последните думи, които ми каза и обещавам да се придържам към тях, а те бяха: "Работи повече и ще имаш по-добри резултати! Поклон!", пише негов колега на стената му във Фейсбук. "Един добър човек, творец и приятел си отиде", "Толкова чист... Не трябваше да си ходиш така, братле...Вече ми липсваш!", гласят част от десетките коментари на опечалените.